top of page
_MG_9928.jpg

Teksten schrijven niet
jouw ding? Ik zit erop.

Toen ik 8 jaar was (en de kranten nog enorm) legde mijn vader er regelmatig eentje voor me op tafel. ‘Kijk Marleen, ergens op deze pagina staat een spelfout en jij mag hem zoeken.’ Hoe sneller ik ‘m vond, hoe beter. Ik genoot daarvan en de taalpurist in mij was geboren. 

Teksten schrijven bleef mijn grote liefde. Ook toen ik communicatiefuncties had in de kunstwereld, het hoger onderwijs en in de media, vergat ik de tijd wanneer ik teksten schreef. Of als ik door een vriend of vriendin werd ingeschakeld om nog even naar een sollicitatiebrief te kijken. Iemand helpen zijn persoonlijkheid goed over te brengen, dat is wat ik doe en altijd al deed.

De afgelopen jaren specialiseerde ik me in webteksten, bloggen en seo. En nóg gebruik ik diezelfde skills: me inleven, ontdekken wat iemand drijft en weten welke woorden iemand gebruikt.

 

Dat maakt dat ik als tekstschrijver over bijna elk onderwerp een goede tekst kan schrijven. Zo schrijf ik over bakstenen en keramische dakpannen, maar ook over onderzoek of hoe je het familiebedrijf van je ouders overneemt.

 

Ik hou ervan zo’n kameleon te zijn. Want daardoor kan ik als freelance tekstschrijver ook voor jou sterke teksten schrijven. Teksten die bij jou en je bedrijf passen. Alsof je ze zelf geschreven hebt. 

  • LinkedIn

Waarom heet jouw tekstbureau BuroGeel?

​Tijdens een training bij mijn laatste werkgever deed ik een test. Zo eentje die met kleuren laat zien hoe je communicatiestijl is. En die was be-hoor-lijk geel. Geel staat voor interactief, expressief en creatief. Maar ik was zó geel dat, toen de trainer mijn score zag, hij zelf even van kleur verschoot. ‘Daar moet je wel iets mee doen hoor’, zei hij. Dat werd dus BuroGeel.

 

Leuk detail is dat ik ook vrij ‘blauw’ bleek te zijn. Dat staat voor punctueel, perfectionistisch en analytisch. Een ideale combinatie om jouw verhaal goed te doorgronden. Jouw DNA te vertalen en er een creatieve slinger aan te geven!

bottom of page